"Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni." (Weöres Sándor)
avagy kattintások özöne ...
Megdöbbentő ... a blog.hu kitörülte a képemet !
Ehhez a poszthoz UTÓIRAT-ot írtam, melybe képet is illesztettem s a kép szerkesztése során azt voltam kénytelen tapasztalni, hogy az egyik mentés után nem hogy az átméretezett képet, de SEMMILYEN KÉPET NEM LEHET LÁTNI !!!
A BLOG.HU EGYSZERŰEN KITÖRÜLTE A KÉPET S AZT ÚJRA BE KELLETT SZÚRNI, MAJD A SZERKESZTÉSÉT ELŐLRŐL KEZDENI!!! HÁT, BRAVO ...

S mindjárt egy másik "finomság": A BESZÚRT KÉPEKET NEM LEHET FELNAGYÍTANI !!! (Tessék kipróbálni mindjárt itt lejjebb!)bloghu+sablonszerkesztes400x300.jpg

("Kép beillesztése" ikon segítségével beszúrt kép.)

KÉSŐBB eszembe jutott, hogy megpróbálom KÉZZEL BEGÉPELNI A HTML-KÓDOT!

Az erednény (l. ▼ ): Fel lehet nagyítani a képet, de ugyanazon a lapon nyitja meg (ha ráklikkelünk) s nem lehet visszatérni a poszthoz, csak az "Ugrás az előző oldalra" nyíllal! :-((

AZ IGAZÁN NAGY KÉPTELENSÉG PEDIG AZ, HOGY — miért-miért nem — a sablon — tehát nem a bejegyzések! — kézi szerkesztésekor a változtatások mentése elsőre-másodikra sikertelen!! (Ezt illusztrálja a fenti kép.)
Miről szól a kép? Arról, hogy a sablonban általában semmilyen módosítást nem lehet csinálni, mert A MENTÉS FUNKCIÓ NEM MŰKÖDIK, hanem csak egy üzenet jelenik meg helyette!!!
  • Biztonsági token hiányzik. Kérlek, töltsd újra az oldalt.


Vagyis akár egyetlen, akár több beállítás átírása után hiába kattintok a "Mentés" nyomógombra, a mentés nem hajtódik végre s a beírt módosítás elvész!! Megpróbálhatom ismét, de megint csak ugyanez fog történni és ki tudja, hányszor??!!

EGYMÁS   UTÁN   T Ö B B S Z Ö R
K E L L   A   M E N T É S   G O M B R A   K A T T I N T A N I ,
H O G Y   A   M E N T É S   V É G R E H A J T Ó D J O N !

Bosszantanak az értelmetlenségek, és hát a blog.hu ... nem áll a helyzet magaslatán ...

Engem érdekel a számítógép programozása (is), ezért figyelgetem a különféle lehetőségeket és megoldásokat.

A blogspot.com (újabban blogspot.hu) nagyon bejött nekem: tálcán kínálja a kényelmes módszereket. Pédául a bejegyzések szerkesztése ott ilyen:
A szerkesztőablakban azonnal a html kódok jelennek meg (én mindig html-ben dolgozom) — nem kell még egyet kattintani, hogy a szerkesztő átváltson arra. ÉS: A SZERKESZTÉS TELJES IDEJE ALATT SOHASEM CSUKÓDIK BE A HTMLKÓD-ABLAK!!!

Ez nagyon nem mindegy, mert itt, a blog.hu-n is html-ben szerkesztek, de ha szerkesztésre megnyitok egy bejegyzést, mindig az 'ikonos szerkesztőablak' jelentkezik s a htmlkód-ablakért +1-et kell kattintani!!!

A htmlben végrehajtott változtatás(ok) után a bejegyzést frissíteni kell; olyankor az ablak MINDEN ESETBEN BECSUKÓDIK s helyén az "ikonos" szerkesztőablak jelenik meg (ahonnan — mint előbb írtam — 1 újabb kattintással lehet a html kódba visszatérni).
A frissítés után az "Előnézet" nyomógomb használatával új lapon válik láthatóvá a bejegyzés; oda átváltva  megnézhető a produktum. Most is pont úgy teszek ...

Megnéztem az új posztot (ezt, amit most írok, "A túl nagy falat" címűt) s rögtön láttam, hogy — akár tetszik, akár nem — megintcsak át kell váltsak html-kódra!
Miért?
Nekem egyáltalán nem felel meg, hogy egy blogon egyetlenegy féle formázású bekezdés legyen! A képek ugyanígy!! 1-2 tucat, különféle formázású bekezdést és képbeszúrás-beállítást használok. Ezekhez azonban nincsenek ikonok, ezeket csak html-lel lehet alkalmazni. Ez a bekezdés is példa az alapbeállítástól eltérőre!
De váltani kell a sortörés (új sor) miatt is. Ha a szövegszerkesztővel kezdek új sort, akkor új bekezdést is kezd, az pedig dupla soremelést jelent. Szimplán új sort kezdeni csak a html-kódba írt br-cimké-vel lehet!

Hányszor kell tehát egy poszt szerkesztése során kattintani ahhoz, hogy megnézzük az új meg új módosításokat?
Összesen 4x: html-ikon, frissítés, előnézet és lapváltás! (S az 'Előnézet' lapon még scrollozni is kell, mert mindig az ablak tetejére ugrik a blog.hu! )
Egy hosszú, képekkel is megtűzdelt poszt esetében ez sok-sok tucat felesleges kattintást (és időt) jelent!

És ha végleg elkészül egy bejegyzés ? 'Frissítés' + 'Mentés' nyomógomb után 'Bezárás' nyomógomb; ekkor megjelenik a 'Bejegyzések' listája, ahol a cím melletti 'Megtekintés' ikonra kattintva új lapra ugrunk — ott már a kész bejegyzés látható/olvasható.

Milyen mindez a blgospot.hu-n?

Html-kód ablak: Azonnal ez nyílik — mint írtam —, ha az adminisztrációs felületen, a 'Bejegyzések Mind' ablaktáblában ► (az aktuális poszt címe alatti) 'Szerkesztés' linkre kattintunk! (Akkor kell kattintani az 'Írás' szóra, ha képet kell beszúrni — azt, sajnos, újabban — csak abban az ablakban lehet).
Szerkesztés közben BÁRMIKOR megnézhetjük, hogyan fest, amit írtunk — 2 KATTINTÁSSAL: "Előnézet" nyomógomb új lapra tölti a blogot, ahova átváltva az átírt posztot látni!! S annyiszor, ahányszor jónak látjuk: "Előnézet" nyomógomb automatikusan frissíti a bejegyzést (scrollozni, sajnos, a blogspot.hu-n is kell!)
TEHÁT NEM KELL SEM FRISSÍTENI, SEM MENTENI, ÉS A HTML-KÓDBA SEM KELL VISSZATÉRNI (mert ki sem léptünk belőle)!!
ÉS ... és ... a bögésző lapjának fülére fel van írva, hogy "Előnézet", és ... és ... az ablakban ki van írva, hogy "ELŐNÉZET" !!!

Nos, akkor hány kattintás kell, hogy a Bloggerben láthassuk egy bejegyzés újabb és újabb változatait?
Mindössze 2 (előnézet és lapváltás) és  a -2 kattintás rengeteget számít !!!

Ha befejeztük a szerkesztést, a "Frissítés" gombbal becsukódik a szerkesztőablak (Bloggerben a "frissítés"-sel mentést hajtunk végre, TEHÁT A HTMLkód-ABLAKOT IS LEHET MENTENI!) s a "Bejegyzések Mind" ablakba kerülünk, ahol ► (az aktuális poszt címe alatti) "Megtekintés" linkre kattintva átugrunk egy új lapra s megnézhetjük a poszt végleges változatát, . (Ez a procedura is 2 kattintással kevesebb, mint az Inda-Labs Zrt-nél!)

Bejegyzéssablon: a Blogger-ben van ilyen, vagyis html-lel előre rögzíthető AKÁRMILYEN BEJEGYZÉS-FORMÁZÁS s az MINDEN ÚJ BEJEGYZÉSBEN BENNE LESZ (amit persze, ki is lehet törülni az új bejegyzés írásakor, ha nincs rá szükség).

UTÓIRAT (2012. július 16-án 20:20-kor):
ÚJABB DOLOG, AMI  A blog.hu AMATŐRSÉGÉT MUTATJA! (Ez már tényleg valami ... :DDD !!!)

Eddig is valószínű volt s ma bizonyos lett: a saját letöltések is benne vannak a nézettségi statisztikában!! (Elolvasható a "Boldog, akit a Nyár szeret ..." című bejegyzésben.)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarviviana.blog.hu/api/trackback/id/tr334636512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Boldog, akit a Nyár szeret ..." 2013.07.18. 22:19:07

('A túl nagy falat avagy a félprofi blogszerkesztő' c. bejegyzés melléklete ) "ÚJABB DOLOG, AMI A blog.hu AMATŐRSÉGÉT MUTATJA! (Ez már tényleg valami ... :DDD !!!) Eddig is valószínű volt s ma bizonyos lett: a saját letöltések is benne vannak a néze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása