"Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni." (Weöres Sándor)
Sok-sok próbálkozás után kijelenthetem:
itt, a BLOG.HU-n a visszaping NEM MŰKÖDIK !!

Lehet, hogy a blog-hu nem küld és nem fogad pingbacket mástól, csak saját magától??!!

Honnan tudhatni?

A bejegyzésszerkesztőben van egy "Speciális tulajdonságok" nevű lenyílómező; azt lenyitva láthatóvá válik a "Visszaping (Visszapingelés küldése a bejegyzés összes URL-jének)" nevű kijelölőmező, melybe kattintva lehet(ne) a visszapinget (vagyis a posztunkba szúrt, egy másik weboldalra mutató linkről szóló értesítést) elküldeni, a szerkesztőablak elmentése után. 

Csakhogy azt az ablakot NEM LEHET ELMENTENI, VAGYIS EGY MÁSIK WEBHELYET NEM TUDUNK ÉRTESÍTENI ARRÓL, HOGY ODA MUTATÓ LINK TALÁLHATÓ NÁLUNK ! ! !
NÉZZÜNK EGY PRÓBÁT!

1. Beszúrom ide a magyarviviana.blogspot.com-ról a "Csinálom az in­gyen­reklámot!" c. poszt "visszamutató link"-jét:

2. Átmegyek a blogspot.com-ra, hogy megnézzem: látni-e valamilyen szöveget arról ott, hogy emitt beszúrtam annak a posztnak a linkjét?

NEM, SZÓ SINCS RÓLA! SEMMI EFFÉLE ÜZENET NINCS SE A NYILVÁNOS, SE AZ ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETEN!!

Régóta gyanakodtam erre, mert a blogspotos blogomban — a magyarviviana.blogspot.com—on beállítottam "A bejegyzésre mutató linkek" fogadását, hogy megtudjam, ha valahol a neten hivatkoztak a blogomra/posztomra. Többször, több helyre — keresztbe-kasul — beszúrtam a blogjaimra/posztjaimra mutató linkeket, de egyre kedvetlenebbül tapasztaltam, hogy a hivatkozott bejegyzéseknek a "Megjegyzések" nevű panelján "A bejegyzésre mutató linkek" mondat környékén semmi információ nem volt olvasható arról, hogy hivatkoztak a blogra/posztra!!!
Most itt van ez a link is (l. feljebb!) az ottani, "Csinálom az ingyenreklámot!" című posztomhoz és megint úgy van: keresem, de hiába, nem küldött oda semmilyen értesítést a blog.hu!!  :((

UTÓIRAT 2012. május 29-én: A fentiek már egészen nyilvánvalóak, mert az új adminisztrációs kezelőfelületről eltünt a "Speciális tulajdonságok" című doboz és "Visszaping (Visszapingelés küldése a bejegyzés összes URL-jének)" nevű beállítás sem létezik. Az INDA-LABS Zrt. tehát egyértelműen lemond arról, hogy értesítse azokat az oldalakat, amelyekre hivatkoznak az általa üzemeltetett blogokban!

UTÓIRAT 2012. július 09-én: Pár napja megváltozott a blog.hu adminisztrációs felülete s most a "Beállítások"-nál, a "Motorháztető alatt" nevű linkre kattintva érhető el a 'Trackback/Visszaping' beállítása a következő panelen:

beallitas+trackback-pingback496x436.jpg

Mint látható "trackback" és "visszaping" engedélyezésére is lehetőség van és ebben a blogban engedélyezve vannak!
Na, lássuk, hogyan fogadja a blog.hu a "visszaping"-et?!

Picit lejjebb görgetve láthatóvá válik a "Trackbackek, pingbackek:" szöveg, s alatta 1 db pingback, amit ennek a blognak "A 'Pálferi-jelenség' " című bejegyzése küldött.  S TÖBB SEMMI!!

Pedig odaát is "trackback"-eltem ezt a posztot!!! De semmi eredménye: A blogspot.com nem küld a blog.hu-nak pingbacket, vagy ... ablog-hu nem fogad pingbacket mástól, csak saját magától??!! Hm-hm...

Folytatás a http://magyarviviana.blogspot.hu/ -n, a Csinálom az ingyenreklámot! című posztban!

(Lásd még A "Pálferi-jelenség" című előző bejegyzést!)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarviviana.blog.hu/api/trackback/id/tr164312218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A "Pálferi-jelenség" 2012.09.21. 13:40:45

( EZT A BEJEGYZÉST A MÁSIK BLOGOMRÓL MÁSOLTAM,   hogy "A bejegyzésre mutató linkek" -et [Visszamutató linkek] ellenőrizzem a blog-   spot.com-on! És: hogy itt, a blog.hu-n ellenőrizzem a "Trackbackek, pingbackek"­ -   eket! Nos, mi a helyzet? 1. http:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása