"Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni." (Weöres Sándor)
BLOGSPOT.COM KONTRA BLOG.HU

FIGYELEM! EZ A POSZT A
Most kiderül vajon? 1. (blog.hu) CÍMŰ BEJEGYZÉS TÉMÁJÁNAK FOLYTATÁSA !

A Blogger ingyenes blogszerkesztőjében létezik egy beállítás az adminisztrációs felületen: Beállítások --> Bejegyzések és megjegyzések --> 'Visszamutató linkek megjelenítése' néven, "Megjelenítés/Elrejtés" választási lehetőséggel.
A "Visszamutató linkek" magyarázata is lekérdezhető a "Visszamutató linkek megjelenítése" szavak melletti kérdőjelre kattintva (lásd a képen!):

bloggeradminfelulet+beallitasok460x345.jpg

A szöveg a kép alján (bekeretezve), ez: "A visszamutató linkek ré­vén nyo­mon követheted a bejegyzéseidhez kapcsolódó oldalakat az interneten."

"A világ színes: fekete és fehér" nevű blogspotos blogomban (magyarviviana.blogspot.com) a "Visszamutató linkek megjelenítésé"-nek beállítása: "Megjelenítés".
A felhasználói felületen (az olvasói oldalon), a posztoknak a  "Hozzászólások (Megjegyzések)" területén jelennek meg a visszamutató linkek, "A bejegyzésre mutató linkek" néven; erre kattintva újból megjelenik "A bejegyzésre mutató linkek" szöveg (most már nem linkként), mely alatt — ámulj-bámulj — EGYETLEN LINK (VAGY A MÁSHOL TÖRTÉNT BEILLESZTÉSRE UTALÓ FIGYELMEZTETÉS SINCS !!! Sokszor kipróbáltam, de soha — sem a blogspot.com-ról, sem a blog.hu-ról — nem illeszt be egyetlen linket sem!!!

Pedig ebben a posztban is van annak a blognak a "Most kiderül vajon?" című bejegyzésére mutató link (visszamutató link): fent, az alcímben!

LEHET ELLENŐRIZNI:

Ez a link a "A világ színes:" nevű blog (magyarviviana.blogspot.com) "Most kiderül vajon?" című bejegyzésének "A bejegyzésre mutató linkek" területéhez ugrik: http://magyarviviana.blogspot.com/2011/11/most-kiderul-vajon.html#masikblogrol

 

 

HOGY IS VAN EZ?

Mik azok a visszamutató linkek, és hogyan használhatom őket? (idézet a Blogger:Gyakran ismételt kérdések oldaláról):
A visszamutató linkekkel nyomon követheted a bejegyzésedre mutató linkeket tartalmazó oldalakat az interneten. Ha például egy ismerősöd az egyik bejegyzésedre mutató linket helyez el a bejegyzésében, a bejegyzésed automatikusan feltünteti, hogy valaki más hivatkozik rá, és a szóban forgó ismerős szövegének rövid részletét, valamint az ismerős bejegyzésére mutató linket is megjeleníti. A visszamutató linkeket a Beállítások | Megjegyzés lapon kapcsolhatod be, illetve ki. Ha engedélyezve vannak a visszamutató linkek, a bejegyzésekhez tartozó megjegyzéslink mellett "A bejegyzésre mutató linkek" link látható.

ÉS FORDÍTVA? MI A HELYZET A BLOGSPOT.COM-ON BESZÚRT BLOG.HU-S LINKEKKEL?

A blogspot.com-on is beszúrtam egy, erre a posztra mutató linket: ennek a posztnak a trackback címét (l. a magyarviviana.blogspot.com "Most kiderül vajon?" c. bejegyzését !)

S történt valami? A VILÁGON SEMMI!

EGYETLEN ONNAN JÖTT TRACKBACK SINCS ITT JELEZVE!!!

Az Inda-Labs Zrt. az ún. TRACKBACK, PINGBACK"-eket használja annak jelzésére, hogy egy blog.hu-s szöveget/képet (vagy bármit egy blog.hu-s oldalról) az interneten valahol felhasználtak. Persze, csak akkor, ha a trackback-linket beszúrják azon az oldalon, ahova a blog.hu-ról származó anyagot bemásolták.
Ilyen esetben a posztban, a hozzászólásoknál megjelenik egy, a következő szövegű üzenet: Trackback:  (az idéző bejegyzés címe és dátuma) — lásd lejjebb! *

3 trackback van ebben a bejegyzésben a "Trackbackek, pingbackek" résznél: egyet blog, kettőt honlap küldött, ám egyiket sem a Blogger !

ÉS HA E BEJEGYZÉS URL-jével PRÓBÁLKOZNÉK ?

http://magyarviviana.blog.hu/2011/11/29/most_kiderul_vajon_2_blogspot_com

Szépen ideugrik, ha ott rákattintok, DE TRACKBACK-ET UGYANÚGY NEM JELEZ!!
Hiába, úgy látszik, a BLOGGER ilyen ...

A blog.hu jelzi a blog.hu-s (vagy egyéb) blogokon és honlapokon beszúrt (trackback-)linkeket, kivéve a blogspot.com-os felhasználásokat!!

A BLOGGER semmilyen visszalinkre - még a saját (blogspotos)-ra sem reagál!!!

 

* A "trackback"-ek még lejjebb vannak, fehér háttérszínnel kiemelve!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarviviana.blog.hu/api/trackback/id/tr904300708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása